Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby pan Toufar odvolal svůj podpis pod přiznáním, tak by hodně lidí mělo malér pro nepravdivou výpověď, že viděli pohyb křížku. Vyšetřovatel Mach v zázraky nevěřil.

0 1
možnosti
Foto

Ondřeji, v neděli jsem byl v Číhošti. Po bohoslužbě a následné debatě jsem měl možnost setkat se s panem Doležalem a strávit s ním nějakých 30 minut hovoru. Je to "chodící encyklopedie" Josefova života. Krom toho materiály sbírá i nadále a připravuje další knihu.

Když odbočím od Miloše Doležala, tak p. Petráček, postulátor beatifikačního procesu Josefa Toufara v nadsázce se smíchem dodával, že Miloš Doležal za něj udělal řádný kus práce. Je tudíž možné, že blahořečení tohoto mučedníka se dočkáme v horizontu opravdu několika málo let.

3 0
možnosti
OK

Někdy si říkám, že Toufarův čas přišel trochu pozdě, že církev jej snad poněkud zanedbala. A jsem vděčný panu Doležalovi, že tak trochu na vlastní pěst tohoto člověka postavil do popředí mezi hrdiny této země. Doufám, že tam už jednou provždy zůstane a nahradí také ty, kteří tam s prominutím nepatří.

1 0
možnosti
FS

Nevím,možná to byl čestný člověk,odsuzuji jeho mučení,ale na zázraky snad věří jenom pár zaslepených lidí.

0 7
možnosti
OK

Na zázraky nechť věří kdo chce, nicméně to nijak nesouvisí se samotným Toufarem. Ten v ničem prsty neměl, byl prokazatelně nevinný. A rozhodně nebyl nadšený z toho, že mu do farnosti začali jezdit zvědavci.

8 0
možnosti
BM
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 922x
Člověk s vlastními názory, které obvykle leží mimo mainstream.

Seznam rubrik