Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ondřeji, nejde přeci o to, které z náboženství je lepší či horší, či stoupenci kteréhož mají z historie dávné či nedávné na svědomí více násilí a zvěrstev.

Jde prostě o inkompatibilitu obou na jednom území obecně.

Zatímco stoupenci islámu by nesnesli na svém území projevy kultury jiného evropského státu (mše, svátky, zvyklosti spojené s běžným životem), nejspíš ani přítomnost větší komunity, tak je nabíledni, že by během velice krátké doby vyžadovali -podle pravidla dostaneš prst, ukousneš ruku u samého ramene- možnost vybudovat si v hostitelské zemi zmenšeninu území svého. Jak už jsem Ti někde psala. Absencí vepřového to začíná, postavením mešity pokračuje....a kdo určí a zaručí, čím a kdy a zda vůbec to skončí???

Nemám nic proti islamistům jakékoliv národnosti. Je to (či panují obavy, že by to tak mohlo být) jako to přísloví o rybě a hostovi.

0 0
možnosti

Vždy je dobré se podívat na začátek. Počáteční islámská expanze nakupila nepředstavitelnou hromadu více jak 250 mil. mrtvol. Řeknete, dávná historie. Ale žádný islámský stát tuto velkogenocidu neodsoudil; proč taky; vždyť se vše dělo podle mírumilovného Koránu!!!

0 1
možnosti
Foto

Kolonizace Afriky,  snížila úmrtnost obyvatel, přinesla vzdělání. Pokud docházelo k válkám a vraždění Evropa, tak to bylo v příkrém rozporu s křes´tanství a tím, co učil Jéžiš Kristus. To co se děje v Arabských zemí je v přesném souladu s  Koránem. Srovnáváte věci nesrovnatelné.RvRvRv

3 1
možnosti

oddelime-li nasilne ciny od duchovni stranky, pak jsou v podstate skoro vsechna nabozenstvi a ideologie mirumilovne. jenze pak nejaka ruka uchopi zbran a ve jmenu sve viry zacne pachat to sve "dobro"

1 1
možnosti
Foto

Pan Vernere Korán je mírumilovný ? Ccccccccccccc.

1 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 922x
Člověk s vlastními názory, které obvykle leží mimo mainstream.

Seznam rubrik