Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Martin Kavka

11. 1. 2012 15:33
Ondreji karma

Prosim, nechtejte po me hodnoceni Vami popsanych historickych udalosti. :) Muzeme hodit rec po emailu, jestli chcete. martinkvk@seznam.cz

Jinak s tim krtem Konstantina to je tezke. Neni prokazano,ze pokrten byl, jako ze nebyl. Pokud se vsak nechal pokrtit tak na konci zivota. Pravdou vsak je,ze pravoslavna cirkev jej uctiva jako svateho. No pravoslavni maji svateho I Husa, sice omylem,ale maji :)))

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 1. 2012 11:02
to se pořád točíme dokola

Ukažte mi jiné skupiny obyvatel, u které by se stát staral  jak se jim povede, z čeho bude hradit své náklady., když jí  odebere státní podporu. Invalidé, charita, nezaměstnaní, kultura, sport, sociálně slabí.....Církví se musí vrátit protože ééé protože je to církev...

1 0
možnosti
OK

iacobau

11. 1. 2012 11:22
Re: to se pořád točíme dokola

Stát má podle mne morální povinnost se s církvemi vyrovnat, nejen s ohledem na to, k jakým bezprávím došlo z jeho strany v minulosti, ale také s ohledem na budoucnost, jaké by mělo odmítnutí vyrovnání se spojené s odlukou následky. Není to však nezbytné. Rozhodně by otázka majetku neměla být hlavním tématem v církvi, jak říká Dominik Duka.

1 0
možnosti
RV

antidepka7

11. 1. 2012 9:29
Jen pro dokreslení historie:

1. V případě Jana Husa byla heretikem samotná Římskokatolická církev, jejíž učení a praxe byly v totálním protikladu s biblickým novozákonním učením a praxí. Jan Hus volal po návratu k této pravdě. Totéž platí pro mnoho dalších obdobných případů, kdy tzv. "heretici a kacíři" skončili na popravišti. 2. V důsledku násilné rekatolizace po bělohorské porážce přišli o svůj majetek všichni nekatoličtí věřící, kteří museli pro svoji víru opustit svoji zemi.

2 0
možnosti
OK

iacobau

11. 1. 2012 9:35
Re: Jen pro dokreslení historie:

1) To je věc polemiky. Podle mne samo učení byla jedna věc, praxe duchovních pastýřů (zejména těch vyšších) leckdy jiná. Viz renesanční Itálie.

2) Ano, máte pravdu, někteří nekatolíci však naoko katolictví přijali a tak zůstali.

1 0
možnosti
PB

arrosage

11. 1. 2012 8:53
Obrat zadlužený stát

o miliardy v době, kdy se třetina rodin ocitá na pokraji chudoby a netuší jak a čím nakrmí děti, je velmi duchovní.. takové typicky církevní..:-/

3 0
možnosti
OK

iacobau

11. 1. 2012 9:06
Re: Obrat zadlužený stát

Obrat stát v době jeho nejlepší ekonomické situace o to, co mu nikdy nepatřilo, je jistě nepopulární. Obzvláště když se takový majetek přesune do zodpovědných rukou.

1 0
možnosti
DM

dvdmchl

11. 1. 2012 7:50
Pokud nám to politici předkládají jako restituci, pak je to

špatně. Protože: http://spcp.prf.cuni.cz/dokument/katmaj.htm

Až předstoupí a řeknou, potřebujeme provést odluku a nevíme co s majetkem. Pak se můžeme bavit. Restituce a hraní na city o křivdách a zabavením majetku, je to co rozdmýchalo emoce. Ne pravý stav věcí, ten prostě jen nebyl popsán a předložen veřejnosti. Toť celé. Takže i já jsem rozhodně proti RESTITUCI.

4 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

11. 1. 2012 9:15
Re: Pokud nám to politici předkládají jako restituci, pak je to

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 922x
Člověk s vlastními názory, které obvykle leží mimo mainstream.

Seznam rubrik