Výměna

3. 12. 2011 22:30:36
Telefonní rozhovor. ----------------------------------------------------------------------------------------

Muž: Mokrý, prosím?

Žena: Jeroutková, firma xy, dobrý den, voláme Vám v zastoupení firmy fň-mobil (mobilní operátor). Náš hovor je v rámci zlepšování služeb zákazníkům monitorován.

Muž: Dobrý den.

Žena: Protože jste náš věrný zákazník, mám pro vás, pane Mokrý, mimořádně výhodnou nabídku. Chcete internet zdarma a volání zdarma na vámi vybraných 5 telefonních čísel na každý měsíc za pouhých čtyři sta korun? K tomu ještě dostanete mobilní telefon abc za pouhou jednu korunu. Náš kurýr k vám může přijet hned následující den a nabídne vám smlouvu k podepsání.

Muž: Promiňte, ale já vaši nabídku neznám a rád bych... (žena jej nenechá domluvit)

Žena: Jak jsem vám už říkala, platíte pouhých čtyři sta korun měsíčně a získáte zdarma volání na pět telefonních čísel a také zdarma internet v mobilu a (mluví stále dál, i když se ji muž snaží přerušit)

Muž: Prosím vás, můžete mi poslat mailem nabídku, abych se ni mohl v klidu podívat? V případě zájmu bych se vám ozval.

Žena: Stačí, když mi řeknete svoji adresu a hned zítra k vám přijede kurýr se smlouvou, kterou si můžete přečíst a podepsat. Kurýrovi zaplatíte pouhou jednu korunu, za kterou získáte mobilní telefon abc, jakmile podepíšete smlouvu, a také zdarma volání na vámi vybraných pět čísel... (muž se opět snaží ženu přerušit)

Muž: Promiňte, chcete snad říci, že vaši nabídku dostanu do ruky až se smlouvou, na jejíž podepsání bude kurýr netrpělivě čekat za mými zády a já tak nebudu mít možnost tuto nabídku v klidu posoudit a porovnat s jinými?

Žena: Jakmile k vám náš kurýr dorazí, budete mít čas na prostudování naší nabídky i smlouvy a pak se můžete rozhodnout, zda podepíšete.

Muž: Znamená to snad, že mohu říci panu kurýrovi: počkejte, až si to prostuduji a přijďte druhý den a já vám ... (žena jej nekompromisně přeruší)

Žena: Do zítřka máte dost času, abyste si nabídku rozmyslel, jakmile přijede kurýr, můžete si vše ještě prostudovat a jakmile podepíšete, zaplatíte pouhou jednu korunu za uzavření smlouvy. Získáváte tak... (muž stejně nekompromisně zastaví ženu)

Muž: Vážená paní, jste si jistá, že vaše jednání je vůči vašim zákazníkům korektní? Není to náhodou dost neférová manipulace?

Žena: Naše firma jedná v zastoupení firmy ab a veškeré naše aktivity jsou v souladu se zákonem (již znatelně otráveně). Pokud nechcete, smlouvu samozřejmě podepisovat nemusíte. Mohl byste mi tedy sdělit vaši adresu?

Muž: Tak adresu byste chtěla? Vaše jednání je mi krajně nepříjemné a vadí mi. A propos: zákonem se nejvíce ohánějí hlupáci, kteří tím alibisticky zlehčují své nemravnosti.

Žena: (zřetelně vykolejená) Musím vás upozornit, že náš rozhovor je monitorován. Proto bych vás prosila o slušné jednání z vaší strany.

Muž: (mírně podrážděný) To snad ne! Máte zapotřebí pracovat zrovna v této firmě? Nebylo by pro vás lepší být nezaměstnaná?

Žena: (cítí se dotčená a evidentně se nechala vnést do sporu, aniž by včas zavěsila neperspektivní hovor)

Opakovaně vás žádám o slušnost v jednání. Chápejte, že nemám zapotřebí poslouchat stále dokola urážky a nadávky. Jsem taky jenom člověk. (trochu otráveně, ale už klidněji) Můžete mi, prosím vás, sdělit vaši adresu?

Muž: (klidně) Nevidím důvod sdělovat vám svou adresu, když od vás nic nepožaduji. Vy mi snad svoji adresu sdělíte?

Žena: (podrážděně) Opravdu nechápu, proč se mnou takto jednáte! Ale co bych taky chtěla čekat v týhle zemi. (odměřeně) Vidím, že náš rozhovor nikam nevede. S problémovými lidmi se prostě nedá domluvit...

Muž: (přeruší ženu) Ještě než se s vámi, vážená paní, rozloučím, chci vám říci, že vás nesoudím. Nemyslím si o vás ani nic špatného a naopak věřím, že máte na to dělat něco v životě něco lepšího a záslužnějšího, než je tato ponižující funkce obchodního automatu. Přeji pokud možno hezký den, jestli to ovšem vůbec jde při tomto zaměstnání.

Žena: (po chvilce ticha zaječí) Kreténe! Běž do prdele! (a zavěsí)

Dva dny po tomto telefonátu dá žena svému zaměstnavateli výpověď a na její místo nastupuje nová operátorka.

Originál na: http://deomnibus.blogspot.com/2011/12/vymena.html

Autor: Ondřej Kolář | sobota 3.12.2011 22:30 | karma článku: 9.76 | přečteno: 532x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 59 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 8.27 | Přečteno: 98 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 188 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 152 |
Počet článků 47 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 922
Člověk s vlastními názory, které obvykle leží mimo mainstream.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...